Centrul de testare ECDL

  • Acreditare

Centrul Liceul Teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" Dej este Centru de Testare Acreditat ECDL, incepand cu aprilie 2015.

Permisul european de conducere a computerului (ECDL - European Computer Driving Licence) este cel mai raspandit standard de certificare a abilitatilor de utilizare a computerului, recunoscut la nivel international.

  • Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obtinut in Romania este valabil in oricare dintre cele 150 de tari din intreaga lume in care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limita de valabilitate in timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, in conformitate cu programele analitice aferente fiecarui modul, aflate in vigoare la momentul sustinerii examinarii.

  • Avantaje ECDL

Elevii care detin Permisul ECDL isi pot echivala proba de Competente digitale din cadrul Examenului de Bacalaureat National.

Programa pentru obtinerea Permisului ECDL corespunde materiei pe care elevii de liceu o parcurg in cadrul orelor de TIC din programa scolara pentru clasele a IX-a si a X-a.

Avand deja Permisul ECDL, elevii pot solicita in clasa a XII-a echivalarea probei de competente digitale de la Bacalaureat.

ECDL deschide noi oportunitati pentru a obtine o bursa in strainatate.

Studentii isi pot echivala diverse cursuri de informatica sau birotica cu Permisul ECDL la anumite universitati.

Un CV este 100% complet cu ECDL.

Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar care detin Permisul ECDL pot beneficia de credite profesionale transferabile.

  • Certificari ECDL - Profilul ECDL pentru BAC

Certificarile ECDL PROFIL START BAC si ECDL PROFIL BAC se adreseaza elevilor care doresc sa echivaleze proba de competente digitale din cadrul Bacalaureatului cu Permisul ECDL.

Permisul ECDL PROFIL START BAC se obtine in urma promovarii a 4 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar.

Permisul ECDL PROFIL BAC se obtine in urma promovarii a 6 module fixe obligatorii: Utilizarea computerului, Instrumente online, Editare de text, Calcul tabelar, Baze de date, Prezentari.

Mai multe detalii la http://www.ecdl.ro/articol/certificari-ecdl_5.html.

  • Inscrierea

Va puteti inscrie in programul ECDL in orice moment pe www.ecdl.ro prin completarea Formularului de inregistrare si achizitionand apoi o Serie unica de inscriere ECDL.

  • Certificarea ECDL

Dupa promovarea tuturor examenelor aferente tipului de certificare ECDL ales, candidatul solicita Permisul ECDL corespunzator catre centrul de testare ECDL unde a finalizat examenele. Permisul ECDL este valabil pe o perioada nedeterminata.

Mai multe detatii aici si pe http://www.ecdl.ro.